Κόσμος Δευτέρα 4/07/2022, 15:14
ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο COO της EasyJet – Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Παραιτήθηκε ο COO της EasyJet – Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Παραιτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της EasyJet, Peter Bellew, εν μέσω μίας χαοτικής κατάστασης στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, η οποία έχει οδηγήσει σε αλλεπάλληλες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της EasyJet, ο Bellew θα παραμείνει προσωρινά στην εταιρεία, προκειμένου να διασφαλιστεί μία ομαλή μετάβαση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η EasyJet υποχρεώθηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι λόγω έλλειψης προσωπικού, ένα πρόβλημα το οποίο έχει προκαλέσει πλήγματα κατά μήκος του κλάδου των αεροπορικών ταξιδιών. Μετά από ένα μπαράζ ακυρώσεων τελευταίας στιγμής, οι οποίες συνέβησαν κατά κύριο λόγο από το Gatwick και άφησαν πολλούς δυσαρεστημένους επιβάτες, η low cost αεροπορική περιόρισε σημαντικά το πρόγραμμα των πτήσεών της.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, ο Bellew είναι πολύ γνωστός στον χώρο του. Στην EasyJet απασχολείται από το 2019, όταν μεταπήδησε από την Ryanair, η οποία μάλιστα τον διεκδίκησε δικαστικώς, υποστηρίζοντας – χωρίς επιτυχία – ότι δεν μπορεί να εργαστεί σε ανταγωνιστική εταιρεία.

Παραιτήθηκε ο COO της EasyJet – Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια-1

*Ο Peter Bellew τον Οκτώβριο του 2016, όταν διατελούσε CEO της Malaysia Airlines (φωτ. AP)

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Peter για την σκληρή δουλειά του και να του ευχηθώ τα καλύτερα. Όλοι στην EasyJet παραμένουν απολύτως συγκεντρωμένοι, ώστε να προσφέρουν μία ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της low cost εταιρείας, Johan Lundgren. Σημειώνεται πως προσωρινά, τα καθήκοντα του Bellew θα αναλάβει ο David Morgan.

Τον Απρίλιο, το σωματείο των Βρετανών πιλότων είχε δηλώσει στους Financial Times ότι ο Bellew ήταν υπεύθυνος για την κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ πιλότων και διοίκησης της εταιρείας, ιδίως σε ό,τι αφορά την διαχείριση των ελλείψεων προσωπικού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Διαβάστε επίσης:

EasyJet: Ακυρώνει πτήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια

Handelsblatt: Να γιατί τα ελληνικά αεροδρόμια γλιτώνουν από το πανευρωπαϊκό χάος

Χάος στα αεροδρόμια: Μόνο παράπλευρες απώλειες αναμένονται στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News