Business & Finance Δευτέρα 20/06/2022, 10:15
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

EasyJet: Ακυρώνει πτήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια

EasyJet: Ακυρώνει πτήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια

Σε ακυρώσεις πτήσεων αναγκάζεται να προχωρήσει η EasyJet, λόγω της έλλειψης προσωπικού που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις πτήσεων, καθώς περιορίζει την δυναμικότητά της στα αεροδρόμια Gatwick του Λονδίνου και Schiphol του Άμστερνταμ. Η κίνηση πρόκειται να αυξήσει τα κόστη, προειδοποίησε η EasyJet. 

Η εταιρεία θα λειτουργήσει γύρω στο 87% της προ-πανδημίας δυναμικότητάς της για το τρίμηνο που λήγει στις 30 Ιουνίου και στο 90% για το τρίμηνο που λήγει τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

Πάντως, προβλέπει ότι η αναταραχή θα διαρκέσει μόνο φέτος το καλοκαίρι, καθώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα έχουν αντιμετωπίσει τα προβλήματα έως την καλοκαιρινή σεζόν του 2023. 

Η EasyJet θα διοχετεύσει τους επιβάτες που επηρεάζονται σε εναλλακτικές πτήσεις. Άλλωστε, επισημαίνει ότι η ζήτηση είναι ισχυρή, καθώς έχει ήδη πουλήσει το 86% των διαθέσιμων εισιτηρίων της για το τρίτο τρίμηνο και το 48% για το τέταρτο τρίμηνο. Πρόκειται για ποσοστά παρόμοια της αντίστοιχης περιόδου του 2019. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Παραλύουν» τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ουρές και καθυστερήσεις για τους τουρίστες

«Λύγισε» το Gatwick: Μειώνει τις πτήσεις για το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News