Κόσμος Δευτέρα 16/05/2022, 17:38
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να τουιτάρει; Οι όροι του Truth Social

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να τουιτάρει; Οι όροι του Truth Social

Στο συνέδριο των Financial Times την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter ήταν εσφαλμένη απόφαση και άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον αναλάβει την εταιρεία θα επιτρέψει την ανάκτηση του λογαριασμού του. Ωστόσο, από την πλευρά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πλατφόρμα δεν είναι τόσο απλό.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς από την Digital World Acquisition Corp, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ οφείλει πρώτα να αναρτά περιεχόμενο στην δική του πλατφόρμα, το Truth Social, και έπειτα σε οποιοδήποτε άλλο μέσο. Μάλιστα, η ανάρτηση δεν θα πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια, ενώ θα πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον έξι ώρες μεταξύ των δύο.

Η Digital World Acquisition Corp είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού που συγχωνεύθηκε με την Media & Technology του Τραμπ (μητρική του Truth Social) με σκοπό την εισαγωγή της δεύτερης στο χρηματιστήριο.

Με τους όρους που έχουν τεθεί, ο Τραμπ έχει ακόμη την δυνατότητα να αναρτά περιεχόμενο σε προσωπικούς τους λογαριασμούς πλην του Truth Social, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών μηνυμάτων, πολιτικής χρηματοδότησης ή ενημερωτικών για τυχόν ψηφοφορίες. Αυτό αποτελεί και βάση στην περίπτωση που υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter απέκλεισε μόνιμα τον Τραμπ από την πλατφόρμα τον Ιανουάριο του 2021 μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του. H Twitter είχε δηλώσει ότι έλαβε την εν λόγω απόφαση «λόγω κινδύνων για περαιτέρω πρόκληση βίας».

Μετά τις δηλώσεις του Μασκ την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωποι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δήλωσαν πως ακόμη και εάν του επιτραπεί ξανά η πρόσβαση στην πλατφόρμα, ο Τραμπ δεν θα επιτρέψει. Παρόλα αυτά, άτομα στον κοντινό κύκλο του Τραμπ δήλωσαν στο CNBC ότι θα επανέλθει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Δηλώνει έτοιμος για επιστροφή του Τραμπ στο Twitter

Truth Social: Κύμα υποστήριξης για την εταιρεία του Τραμπ παρά τα προβλήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News