Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 18:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Truth Social: Κύμα υποστήριξης για την εταιρεία του Τραμπ παρά τα προβλήματα

Truth Social: Κύμα υποστήριξης για την εταιρεία του Τραμπ παρά τα προβλήματα

Εντυπωσιακό απεδείχθη το ντεμπούτο του Truth Social, του κοινωνικού δικτύου της εταιρείας του Τραμπ, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία μέσα στο σαββατοκύριακο, ανήμερα της γιορτής του προέδρου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι επενδυτές στήριξαν την εταιρεία ειδικού σκοπού, Digital World Acquisition, η οποία συγχωνεύθηκε με την Trump Media & Tehnology.

Η μετοχή της Digital World Acquisition ενισχύθηκε έως και 64% πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, υποχωρώντας στη συνέχεια. Παράλληλα, το Truth Social κατέστη η κορυφαία εφαρμογή στο App Store της Apple.

Η άνοδος της μετοχής πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα σε σχέση με την αγορά των SPAC, η οποία πέρυσι είδε μεγάλη άνθιση προτού υποχωρήσει σταδιακά προς το τέλος του έτους. Η μετοχή ανέβηκε αφενός χάρη στους πιστούς υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αφετέρου χάρη στους επενδυτές που ήλπιζαν να αποκτήσουν ένα μερίδιο των κερδών προτού εκτοξευθεί η μετοχή.

Η υποστήριξη του Truth Social έχει μετατραπεί κατά κάποιον τρόπο σε μία μορφή υποστήριξης του Τραμπ για την διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος το 2024, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο όμως της ίδιας της εφαρμογής συνάντησε προβλήματα. Ορισμένοι από τους χρήστες δεν μπορούσαν να εγγραφούν και άλλοι λάμβαναν μηνύματα error. Τώρα, ορισμένοι χρήστες έχουν μπει σε μία μακρά λίστα αναμονής για να εγγραφούν με το μήνυμα που τους εμφανίζεται να γράφει «Σας αγαπάμε και δεν είστε ένας ακόμη αριθμός για εμάς. Ωστόσο, ο αριθμός αναμονής σας βρίσκεται παρακάτω».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έσκασε η φούσκα των SPAC τον Ιανουάριο

Deal στα stablecoins: 9 δισ. για συγχώνευση της Circle με SPAC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News