Κόσμος Παρασκευή 14/01/2022, 21:35
ΚΟΣΜΟΣ

Microsoft: Σταματά την παραγωγή του Xbox One

Microsoft: Σταματά την παραγωγή του Xbox One

Η Microsoft διέκοψε την κατασκευή των κονσολών Xbox One, ξεκινώντας «αθόρυβα» στα τέλη του 2020 από την διακοπή του Χbox One Χ και του ψηφιακού Xbox One S και στη συνέχεια του Xbox One S.

«Προκειμένου να επικεντρωθούμε στο Xbox Series X / S, σταματήσαμε την παραγωγή όλων των Xbox One κονσολών στα τέλη του 2020», ανεφερε η Cindy Walker, υψηλόβαθμο στέλεχος της μονάδας Xbox.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony σκόπευε να διακόψει την παραγωγή του PS4 στα τέλη του 2021, αλλά προχωρά αντ’ αυτού σε παραγωγή περίπου ενός εκατομμυρίου κονσολών PS4 μέσα στο 2022. 

Οι συζητήσεις περί διακοπής της παραγωγής πραγματοποιούνται λόγω δυσκολιών στην κάλυψη της ζήτησης.

Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις στο PS5 φαίνεται ότι ώθησαν την Sony να συνεχίσει την κατασκευή της κονσόλας της τελευταίας γενιάς του για λίγο ακόμη.

Σύμφωνα με τη Bloomberg, λέγεται ότι η απόφαση ελήφθη επειδή «η παλαιότερη κονσόλα χρησιμοποιεί λιγότερο προηγμένους ημιαγωγούς, είναι πιο απλή στην κατασκευή και παρέχει μια φιλική προς τον προϋπολογισμό εναλλακτική λύση στο PS5». Σύμφωνα με υπάλληλο της Sony, αυτή η στρατηγική έχει σκοπό να «καλύψει το κενό εφοδιασμού και να κρατήσει τους παίκτες στο οικοσύστημα του PlayStation».

Για την περίπτωση της Microsoft είναι πιθανό πως επιλέγει να εστιάσει σε μία μόνο σειρά, προκειμένου να διευκολύνει την επίλυση των προβλήματων εφοδιαστικής αλυσίδας, στο πλαίσιο παγκόσμιων ελλείψεων εξαρτημάτων για ηλεκτρονικές συσκευές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, the Verge

Διαβάστε επίσης:

FarmVille: Πώς ένα παιχνίδι «απέφερε καρπούς» αξίας 11 δισ. δολαρίων

Top 10: Ποιοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι YouTubers του 2021;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News