Life & Arts Δευτέρα 10/01/2022, 15:59
TECH - SCIENCE

FarmVille: Πώς ένα παιχνίδι «απέφερε καρπούς» αξίας 11 δισ. δολαρίων

FarmVille: Πώς ένα παιχνίδι «απέφερε καρπούς» αξίας 11 δισ. δολαρίων

Προσφορά ύψους 11,04 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Zynga, της εταιρείας που έχει σχεδιάσει το διαδικτυακό παιχνίδι «FarmVille», κατέθεσε η κατασκευάστρια του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού, «Grand Theft Auto», Take-Two, ως μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να εστιάσει στα παιχνίδια για κινητές συσκευές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία προσφέρει το ποσό των 9,86 δολαρίων για κάθε μετοχή της Zynga, ένα ποσό αυξημένο με ένα premium 64% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής. Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η συμφωνία είναι ύψους 12,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Για τη συμφωνία, η Take-Two έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2,7 δισ. δολαρίων από την JP Morgan και σκοπεύει να καλύψει το υπόλοιπο ποσό με μετρητά και με κεφάλαια τα οποία θα αντλήσει από την έκδοση νέου χρέους.

Η Take-Two αναμένει περίπου 100 εκατ. δολάρια σε εξοικονόμηση κόστους ετησίως εντός των πρώτων δύο ετών μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια σε προσαρμοσμένα έσοδα με την πάροδο του χρόνου.

Στην αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των βιντεοπαιχνιδιών καταγράφεται έντονη κινητικότητα, καθώς μετά την απόσυρση των lockdowns, οι καταναλωτές από τις κονσόλες παιχνιδιών στα σπίτια τους δείχνουν μια προτίμηση στα παιχνίδια και στις εκδόσεις για smartphones. Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγο καιρό η Electronic Arts, ανακοίνωσε την απόκτηση της Glu Mobile, αντί του ποσού των 2,4 δισ. δολαρίων.

«Αυτός ο στρατηγικός συνδυασμός φέρνει μαζί τα καλύτερα franchise για κονσόλες και υπολογιστές, με μια κορυφαία στην αγορά, διαφοροποιημένη πλατφόρμα για κινητά που έχει πλούσια ιστορία στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Take-Two, Στράους Ζέλνικ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News