Κόσμος Τετάρτη 13/10/2021, 19:18
ΚΟΣΜΟΣ

Οι καλύτεροι εργοδότες του 2021 – Σαρώνουν οι εταιρείες τεχνολογίας

Οι καλύτεροι εργοδότες του 2021 – Σαρώνουν οι εταιρείες τεχνολογίας

Εννέα τεχνολογικές και μία αυτοκινητοβιομηχανία απαρτίζουν το top 10 των καλύτερων εργοδοτών στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Fobes σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών αγοράς Statista.

Στην έρευνα συμμετείχαν 150.000 εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου και ημιαπασχόλησης από 58 χώρες, οι οποίοι απασχολούνται σε πολυεθνικές εταιρείες και ιδρύματα. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν πόσο διατεθειμένοι είναι να προτείνουν τον εργοδότη τους σε φίλους και συγγενείς. Επίσης, κλήθηκαν να αξιολογήσουν άλλους εργοδότες στον κλάδο τους, οι οποίοι ξεχωρίζουν για θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, όφειλαν να βαθμολογήσουν τις εταιρείες τους ως προς την εικόνα που διατηρούν, το οικονομικό τους προφίλ, την ανάπτυξη ταλέντων, την ισότητα των φύλων και την κοινωνική τους συνείδηση.

Πρώτη στην κατάταξη είναι η Samsung, η οποία έχει έδρα στη Νότιο Κορέα και στις προηγούμενες σχετικές έρευνες του 2017 και 2019 δεν βρισκόταν μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών. Ακολουθούν οι αμερικανικές IBM, Microsoft, Amazon, Apple, Alphabet και Dell. Στην όγδοη θέση βρίσκεται η κινεζική Huawei και στη συνέχεια η Adobe. Στη δέκατη θέση, η οποία είναι και η υψηλότερη για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, βρίσκεται η γερμανική BMW.

Οι καλύτεροι εργοδότες του 2021 – Σαρώνουν οι εταιρείες τεχνολογίας-1

Περισσότερες ευρωπαϊκές, ιδίως με έδρα τη Γερμανία ακολουθούν χαμηλότερα στην κατάταξη όπως η Adidas (14η θέση), η Siemens (15h θέση), η Dr. Oetker (18η θέση). Η γαλλική εταιρεία αεροναυπηγικής Dassault και η σουηδική ΙΚΕΑ κατέκτησαν την 19η και 21η θέση αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιταλικές Ferrari και De’Longhi βρίσκονται στη θέση 28 και 34.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News