Κόσμος Παρασκευή 26/11/2021, 21:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Σε μερικό lockdown από την Κυριακή

Ολλανδία: Σε μερικό lockdown από την Κυριακή

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε σήμερα πως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα στην Ολλανδία θα πρέπει να κλείνουν από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα έως τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο μιας σειράς νέων μέτρων, με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο η αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα να οδηγήσει στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν, επιπλέον, τη χρήση μάσκας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα τεθούν σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό από τον Ρούτε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης τύπου από τη Χάγη, όπου συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες διαδηλωτές.

«Από την Κυριακή, όλα στην Ολλανδία θα κλείνουν κατά κανόνα μεταξύ 17.00 (τοπική ώρα) και 05.00», εκτός από τα αναγκαία καταστήματα, δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό σε όλη την Ευρώπη, τα εξής μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή

  • Ολικό lockdown: Αυστρία
  • Υποχρεωτική τηλεργασία: Ιρλανδία, Βέλγιο 
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Ελβετία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λετονία, Φινλανδία, Δανία, Εσθονία 
  • Υποχρεωτική μάσκα: Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία, Ουγγαρία 
  • Άλλοι περιορισμοί: Ην. Βασίλειο, Νορβηγία, Σουηδία

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στην Ευρώπη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σήμερα το πρωί: «Δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας», ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν ή προκύψουν.

«Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες».

Διαβάστε επίσης:

Αυστρία: Τηρούν οι πολίτες το τέταρτο lockdown;

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News