Κόσμος Παρασκευή 12/11/2021, 11:40
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ολλανδία: Μερικό lockdown φέρνει η «έκρηξη» κρουσμάτων

Ολλανδία: Μερικό lockdown φέρνει η «έκρηξη» κρουσμάτων

Σε μερικό lockdown, το πρώτο στη δυτική Ευρώπη μετά το καλοκαίρι, αναμένεται να μπει από αύριο η Ολλανδία, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας μετά και από το ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε την Πέμπτη.

Όπως μετέδωσε ο κρατικός ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NOS, από αύριο Σάββατο και για τρεις εβδομάδες τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 19:00, θα υπάρχει σύσταση για τηλεργασία και οι αθλητικές διοργανώσεις θα διεξάγονται χωρίς θεατές. Τα σχολεία, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν ανοικτά.

Η κυβέρνηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις εντός της ημέρας και τα μέτρα που θα ισχύσουν αναμένεται να ανακοινωθούν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απόψε το βράδυ.

Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετά από την άρση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου. Χθες ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έφτασε τις 16.300.

Το νέο κύμα της πανδημίας έχει αυξήσει την πίεση στα νοσοκομεία, ωθώντας τα τα να αναστείλουν τακτικές υπηρεσίες τους για να αναλάβουν ασθενείς με Covid-19.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News