Business & Finance Παρασκευή 26/11/2021, 12:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

«Δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν ή προκύψουν.

«Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «ό,τι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2022 είπε ότι θα αρχίσει να πληρώνεται από τον ερχόμενο Μάρτιο σε 10 ή 12 δοσεις. «Προσδοκούμε οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ, καθώς έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ. ευρώ» σημείωσε.

Κάλεσε επίσης του πολίτες να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για την ρύθμιση του ιδιωτικού τους χρέους σε τράπεζες και ΑΑΔΕ, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού. Ήδη, όπως είπε, ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτες 24 περιπτώσεις και οι ρυθμίσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες για τον πολιτη. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News