Κόσμος Τρίτη 23/11/2021, 21:51
ΚΟΣΜΟΣ

Σφίγγει ο κλοιός στη Γερμανία – Σύσταση για lockdown από πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοχ

Σφίγγει ο κλοιός στη Γερμανία – Σύσταση για lockdown από πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοχ

Σε εισήγηση για γενικευμένο lockdown στη Γερμανία προχώρησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, και προειδοποιεί ότι το σύστημα που επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση για δραστηριότητες αναψυχής σε εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες και ισχύει αυτή την στιγμή στη χώρα δεν επαρκεί πλέον για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

«Εάν σε μία μέρα μολυνθούν 50.000 άτομα, 400 από αυτά θα πεθάνουν», τονίζει ο κ. Βίλερ μιλώντας στην εφημερίδα «Die Zeit», επισημαίνοντας ότι «όλα όσα κάνουμε σήμερα θα έχουν αποτέλεσμα μόνο σε δύο ή τρεις εβδομάδες».

Το σύστημα που αποτελεί σε αυτή τη φάση βασικό εργαλείο της στρατηγικής πολλών κρατιδίων, «είναι σημαντικό, αλλά στην τρέχουσα κατάσταση, αυτό δυστυχώς δεν είναι αρκετό», τονίζει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» και ζητά να περιοριστούν οι επαφές, να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις, να διευκολυνθεί η τηλεργασία, να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στα διάφορα θεάματα και κυρίως να κλείσουν τελείως οι «εστίες» μόλυνσης, όπως τα μπαρ και τα κλαμπ.

Ο κ. Βίλερ εξηγεί ακόμη ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων ανέρχεται στη Γερμανία σε περίπου 15 εκατομμύρια και η κινητικότητα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πέρυσι. Έτσι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. «Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι τα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι ελλιπή και ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Βίλερ υποστηρίζει ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν το σωστό μέτρο», αλλά παραπέμπει ταυτόχρονα και στη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι «εφόσον έχουν δοκιμαστεί όλα και ένα μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μη θέλει να εμβολιαστεί, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός». Αυτή την άποψη την συμμερίζομαι κι εγώ, καταλήγει ο επικεφαλής του «Ρόμπερτ Κοχ».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανός Υπ. Υγείας: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί»

Μέρκελ: Ανεπαρκή τα μέτρα – Ζητά αυστηρούς περιορισμούς μέχρι την Τετάρτη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News