Κόσμος Δευτέρα 8/11/2021, 21:03
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΜΑ: Σύντομα θα δώσει συστάσεις για τη χρήση του Merck πριν από την επίσημη έγκριση

ΕΜΑ: Σύντομα θα δώσει συστάσεις για τη χρήση του Merck πριν από την επίσημη έγκριση

Το ενδεχόμενο χρήσης του φαρμάκου της Merck για τον κορωνοϊό πριν την επίσημη έγκρισή του, άρχισε να εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Ωστόσο, προτού προτείνει την χρήση του στις ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνει πως θα εκδώσει περαιτέρω οδηγίες, ενόψει των αυξημένων περιστατικών Covid-19 στη Γηραιά Ήπειρο και τις περισσότερες νοσηλείες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων από τις κλινικές έρευνες όσον αφορά τη χρήση του φαρμάκου της Μerck με την ουσία molnupiravir, ώστε να καθοδηγήσει τις κυβερνήσεις που θα ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν ακόμη νωρίτερα.

Παράλληλα βέβαια, ο ΕΜΑ θα συνεχίζει τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να εξαγάγει ολοκληρωμένα συμπεράσματα σχετικά με τα ωφέλη και τους πιθανούς κινδύνους του φαρμάκου. Θα έχει διασφαλίσει ωστόσο, πολύ νωρίτερα έναν οδηγό για τις κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται να το αξιοποίησουν νωρίτερα.

Βρετανία

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το αντιικό χάπι της Merck, το οποίο ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο, για χρήση όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με κορωνοϊό και σε κάθε περίπτωση πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσει πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς. 

Εντός του μήνα αναμένεται να αποφανθούν σχετικά με την έγκριση του φαρμάκου και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χάπι Merck: Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Η Βρετανία η πρώτη χώρα που ενέκρινε το φάρμακο της Merck

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News