Κόσμος Πέμπτη 4/11/2021, 15:56
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία η πρώτη χώρα που ενέκρινε το φάρμακο της Merck

Η Βρετανία η πρώτη χώρα που ενέκρινε το φάρμακο της Merck

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το αντιικό χάπι κατά της Covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με κορωνοϊό και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσει πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς. 

Εντός του μήνα αναμένεται να αποφανθούν σχετικά με την έγκριση του φαρμάκου και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η έγκριση του φαρμάκου στη Βρετανία έρχεται εν μέσω των πιέσεων που δέχεται η χώρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το τελευταίο επταήμερο ο μέσος όρος των κρουσμάτων ημερησίως ανέρχεται σε περίπου 40.000. Χθες ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ προειδοποίησε πως τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα, καθώς η πανδημία της Covid-19 δεν έχει τελειώσει και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία: Προπαραγγελία 50.000 δόσεων του φαρμάκου για τον κορωνοϊό

Μολνουπιραβίρη: Ελπιδοφόρο νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Ανοίγει ήδη η ψαλίδα και με τα φάρμακα της Covid-19

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News