Κόσμος Τρίτη 26/10/2021, 16:44
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Προπαραγγελία 50.000 δόσεων του φαρμάκου για τον κορωνοϊό

Γαλλία: Προπαραγγελία 50.000 δόσεων του φαρμάκου για τον κορωνοϊό

Η Γαλλία παρήγγειλε 50.000 δόσεις του αντιιικού φαρμάκου της Merck για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Olivier Veran, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας σήμερα, μόλις μία ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για έγκρισή του στην Ε.Ε.

«Η Γαλλία τοποθετήθηκε πολύ νωρίς στις προπαραγγελίες. Η Γαλλία παρήγγειλε 50.000 δόσεις του φαρμάκου», δήλωσε συγκεκριμένα ο Veran σχετικά με το πειραματικό φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών μέχρι στιγμής μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από τη νόσο κατά το ήμισυ.

Διαβάστε επίσης: Merck: Το φάρμακο για την Covid μειώνει 50% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Μάλιστα ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, όλο και περισσότερες χώρες προετοιμάζονται για τυχόν εξάρσεις της πανδημίας και έχουν εκφράσει την επιθυμία ή έχουν πράγματι ξεκινήσει τις διπραγματεύσεις για την προπαραγγελία του φαρμάκου.

Μολονότι τα εμβόλια εξακολουθούν να αποτελούν το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το φάρμακο της Merck ενδέχεται συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ανησυχίες

Οι παραγγελίες προκαλούν δικαιολογημένα ανησυχίες για τις φτωχές χώρες, οι οποίες έμειναν πίσω όσον αφορά τα εμβόλια, και τώρα ενδέχεται να μην μπορέσουν να έχουν πρόσβαση και στις νέες θεραπείες κατά του ιού. 

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Ανοίγει ήδη η ψαλίδα και με τα φάρμακα της Covid-19

«Οι χώρες που δεν έχουν ευρεία πρόβαση σε εμβόλια είναι ακριβώς αυτές στις οποίες θα απαιτείται επειγόντως η χορήγηση φαρμάκων», τόνισε πριν από μερικές ημέρες στο Bloomberg η Suerie Moon, συνδιευθύντρια του Global Health Centre στο Graduate Institute of International and Development Studies της Γενεύης.

moneyreview.gr με πληφορορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News