Κόσμος Σάββατο 16/10/2021, 14:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 1.000 θάνατοι σε μία ημέρα από Covid

Μόνο το 1/3 των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί

Ρωσία: 1.000 θάνατοι σε μία ημέρα από Covid

Το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των ανθρώπων, που πέθαναν από Covid -19 στη Ρωσία ανήλθε σε 1.000, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα, Σάββατο. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων στη χώρα που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας. 33.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν επίσης. 

Συνολικά η Ρωσία μετράει 222.000 νεκρούς από Covid-19, με τα θύματα να είναι περισσότερα από ό,τι σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Μόνο το 1/3 του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το Sputnik πριν αρχίσει η χορήγηση του Pfizer και άλλων εμβολίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

Το Κρεμλίνο αποφεύγει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς πιστεύει ότι η οικονομία πρέπει να μείνει με κάθε τρόπο ανοιχτή. Πόνταρε στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί να μετριάσει, όπως φαίνεται, τον έντονο σκεπτικισμό της μεγάλης μερίδας των πολιτών. «Είναι άκρως ανεύθυνο να μην εμβολιάζεται κανείς. Ο νέος κορωνοϊός σκοτώνει» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ. «Σε μία κατάσταση στην οποία οι μολύνσεις συνεχώς αυξάνονται, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν» πρόσθεσε. 

Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια κρούσματα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News