Κόσμος Σάββατο 3/07/2021, 16:39
ΚΟΣΜΟΣ

«Καμπανάκι» από τους Βρετανούς γιατρούς – «Λάθος» η πλήρης κατάργηση περιορισμών

«Καμπανάκι» από τους Βρετανούς γιατρούς – «Λάθος» η πλήρης κατάργηση περιορισμών

Η Αγγλία θα πρέπει να διατηρήσει ορισμένα μέτρα κατά του κορωνοϊού ακόμη και μετά την 19η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα αρθούν οι περισσότεροι εναπομείναντες περιορισμοί, προειδοποίησε το Σάββατο βρετανική ιατρική ένωση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε την περασμένη Δευτέρα ότι οι περισσότεροι περιορισμοί στην Αγγλία θα τερματιστούν στις 19 Ιουλίου. Ωστόσο, την Πέμπτη είπε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν ορισμένες προφυλάξεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η βρετανική ιατρική ένωση (BMA) επισήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίζουν να φορούν προστατευτικές μάσκες κατά του κορωνοϊού, ιδίως μετά από την πρόσφατη απότομη αύξηση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. COVID-19, με 27.125 που αναφέρθηκαν την Παρασκευή. «Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση στις νοσηλείες υποδηλώνουν ότι θα ήταν λάθος από πλευράς δημόσιας υγείας να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί στις 19 Ιουλίου… ή να δοθεί στους πολίτες η εντύπωση ότι θα έχουμε μια κοινωνία όμοια με αυτή προ του κορωνοϊού – όπου κανείς δεν θα πρέπει να λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα για την πρόληψη της διασποράς», δήλωσε ο δρ Chaand Nagpaul, πρόεδρος της ένωσης στο Sky News.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News