Κόσμος Δευτέρα 11/10/2021, 10:55
ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca: Αποτελεσματικό στις δοκιμές το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά της Covid-19

AstraZeneca: Αποτελεσματικό στις δοκιμές  το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά της Covid-19

Το πειραματικό κοκτέιλ θεραπείας αντισωμάτων για την COVID-19 που αναπτύσσει η AstraZeneca πέτυχε στη μείωση του κινδυνού σοβαρής νόσησης ασθενειών ή θανάτου σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς στο πλαίσιο δοκιμών τελευταίου σταδίου, ανακοίνωσε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Το φάρμακο, που ονομάζεται AZD7442, μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής νόσου COVID-19 ή θανάτου κατά 50% σε ασθενείς που είχαν συμπτώματα για επτά ημέρες ή λιγότερο, επιτυγχάνοντας τον κύριο στόχο της δοκιμής.

«Η έγκαιρη παρέμβαση με τα αντισώματά μας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της εξέλιξης σε σοβαρή ασθένεια, με συνεχή προστασία για περισσότερο από έξι μήνες», δήλωσε ο Mene Pangalos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης βιοφαρμάκων της AstraZeneca.

Η εταιρεία θα επεξεργαστεί τα δεδομένα με τις υγειονομικές αρχές, πρόσθεσε, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η AstraZeneca αναπτύσσει επίσης το κοκτέιλ φαρμάκων ως θεραπεία για την προστασία ατόμων με χαμηλή ανοσοαπόκριση στα εμβόλια COVID-19. Η εταιρεία ζήτησε την περασμένη εβδομάδα έκτακτη έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τη χρήση του ως φάρμακο πρόληψης. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News