Κόσμος Δευτέρα 11/10/2021, 14:26
ΚΟΣΜΟΣ

Merck: Yπέβαλε αίτημα έκτακτης χρήσης του φαρμάκου για τον κορωνοϊό

Merck: Yπέβαλε αίτημα έκτακτης χρήσης του φαρμάκου για τον κορωνοϊό

Αίτημα για έκτακτη έγκριση χρήσης του φαρμάκου για τον κορωνοϊό υπέβαλε σήμερα η Merck με τη συνεργαζόμενη Ridgeback Biotherapeutics, μόλις λίγες ημέρες αφότου έδωσε στη δημοσιότητα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις κλινικές έρευνες.

Το αίτημα υποβλήθηκε στην αμερικανική αρχή τροφίμων και φαρμάκων (FDA) για το molnupiravir, το οποίο αποδείχθηκε κατά τη φάση των ερευνών αποτελεσματικό κατά των ήπιων και μέτριων συμπτωμάτων της COVID-19 σε ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο για ανάπτυξη σοβαρών προβλημάτων από τον ιό και κίνδυνο νοσηλείας. Αναμένεται πως το φάρμακο θα εκριθεί από τις αρμόδιες αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, το φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά το ήμισυ.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα βγάλει η Merck από το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

«Ο εντυπωσιακός αντίκτυπος αυτής της πανδημίας απαιτεί να κινηθούμε με πρωτοφανή ταχύτητα, και αυτό έχουνε κάνει οι ομάδες μας υποβάλλοντας το αίτημα για το molnupiravir στον FDA μέσα σε 10 μέρες αφότου έλαβαν τα στοιχεία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρόμπερτ Μ. Ντέιβις. «Περιμένουμε με ανυπομονησία να συνεργαστούμε με τον FDA για τον έλεγχο της αίτησής μας και να συνεργαστούμε με περαιτέρω ρυθμιστικές αρχές, καθώς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε το molnupiravir σε ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, όσο το δυνατόν ταχύτερα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News