Κόσμος Τρίτη 5/10/2021, 16:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ελάχιστες αποδοχές 70.000 δολαρίων για είσοδο σε αυτό το νησί της Καραϊβικής

Ελάχιστες αποδοχές 70.000 δολαρίων για είσοδο σε αυτό το νησί της Καραϊβικής

Το μικρό νησί της Καραϊβικής, το Montserrat, τραβούσε ανέκαθεν το ενδιαφέρον των τουριστών για τις μαγευτικές του παραλίες και τα τουριστικά θέρετρα που προσφέρει. Πέρυσι, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του διεθνούς Τύπου, διότι βρισκόταν ανάμεσα στις λίγες γωνιές του πλανήτη με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πλέον, όμως, το Montserrat απασχολεί τη διεθνή κοινότητα για έναν διαφορετικό λόγο.

Το νησί των 5.000 κατοίκων, προκειμένου να διατηρήσει το ρεκόρ των ελάχιστων κρουσμάτων, εφάρμοσε ένα πραγματικά μοναδικό μέτρο για τους τουρίστες. Ειδικότερα, όταν άνοιξε τα σύνορα για τους διεθνείς επισκέπτες λίγους μήνες νωρίτερα, έθεσε ως όρο για τους ταξιδιώτες να έχουν ετήσιες αποδοχές τουλάχιστον 70.000 δολαρίων. Στην περίπτωση που κάποιος πληρούσε αυτή την προϋπόθεση, οι αρμόδιες αρχές του νησιού θα εξέταζαν την αίτησή του για είσοδο.

Ελάχιστες αποδοχές 70.000 δολαρίων για είσοδο σε αυτό το νησί της Καραϊβικής-1

Οι τοπικές αρχές ενέκριναν συνολικά τις αιτήσεις μόλις 21 τουριστών από το άνοιγμα των συνόρων, σύμφωνα με τους New York Times. Ίσως και γι’αυτό το λόγο, το νησί κατήργησε τον εν λόγω περιορισμό πριν από λίγες ημέρες, την 1η Οκτωβρίου. Πλέον, οι τουρίστες δεν χρειάζεται να δηλώνουν το ετήσιο εισόδημά τους, αλλά οφείλουν να κάνουν πενθήμερη καραντίνα με την άφιξή τους και να πραγματοποιούν ένα τεστ PCR την τέταρτη μέρα της καραντίνας.

Βέβαια οι 21 αυτοί τουρίστες που πέρασαν τον ενδελεχή έλεγχο των αρχών και δέχθηκαν να αποκαλύψουν το εισόδημά του, απόλαυσαν σχεδόν αποκλειστική πρόσβαση σε παραλίες, αλλά και γενικότερα διακοπές σε έναν τόπο χωρίς υγειονομικά μέτρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μία από τις προϋποθέσεις για την είσοδο τουριστών στο νησί ήταν να παραμείνουν για τουλάχιστον δύο μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από New York Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News