Κόσμος Δευτέρα 20/09/2021, 22:04
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Υγειονομικό πάσο για τις τουαλέτες στα καταστήματα εστίασης

Ολλανδία: Υγειονομικό πάσο για τις τουαλέτες στα καταστήματα εστίασης

Παρότι η Ολλανδία προχώρησε σε μερική άρση των υγειονομικών περιορισμών κατά της Covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα, οι κάτοικοι της χώρας θα πρέπει να επιδεικνύουν υγειονομικό πάσο ότι θέλουν να πάνε τουαλέτα στα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με σημερινήγ ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όταν κάθονται στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων και καφέ δεν θα οφείλουν να επιδεικνύουν το πάσο. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι ολλανδικές αρχές χαλάρωσαν τους περιορισμούς που συνδέονται με την Covid-19, αίροντας μεταξύ άλλων το μέτρο της τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσαν όμως την εφαρμογή ενός υγειονομικού πάσου για τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα φεστιβάλ.

Αν και το πάσο δεν θα είναι αναγκαίο για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα ή ένα ποτό στους εξωτερικούς χώρους, σε μια εξαίρεση που ψήφισε το κοινοβούλιο, θα πρέπει εντούτοις να επιδεικνύουν το πάσο τους για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του καταστήματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες, θα πρέπει να επιδεικνύετε τον κωδικό σας QR», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιoνγκ, στο ραδιοφωνικό δίκτυο NOS.

Στην Ολλανδία, ο κωδικός QR, που αποδεικνύει πως το άτομο είναι εμβολιασμένο, είναι υποχρεωτικός από την ηλικία των 13 ετών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News