Κόσμος Σάββατο 18/09/2021, 14:48
ΚΟΣΜΟΣ

Μελβούρνη: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων – 200 συλλήψεις

Μελβούρνη: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων – 200 συλλήψεις

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Μελβούρνη ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτές που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα λόγω της Covid-19.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και προχώρησαν σε περισσότερες από 200 συλλήψεις, στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να διαδηλώσουν. Η Μελβούρνη διανύει το έκτο κατά σειρά lockdown από την έναρξη της πανδημίας και η πολιτεία της Βικτόριας, όπου βρίσκεται, κατέγραψε σήμερα πάνω από 500 κρούσματα Covid-19.

Η αστυνομία έκανε γνωστό πως έξι αστυνομικοί νοσηλεύονται, έπειτα από ρίψεις αντικειμένων εναντίον τους και αφότου ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών με περίπου 700 διαδηλωτές. Η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης στους διαδηλωτές, μπλοκάροντας δρόμους και αναστέλλοντας τα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι σκηνές βίας, που είχαν εκτυλιχθεί στη Μελβούνρη σε προηγούμενη κινητοποίηση, τον Αύγουστο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News