Κόσμος Παρασκευή 24/09/2021, 20:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στα γραφεία τους από τα μέσα Οκτωβρίου

φωτ. AP

Από τις 15 Οκτωβρίου οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο τους, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι. Προς το παρόν, τουλάχιστον, ολοκληρώνεται η φάση της εξ αποστάσεως απασχόλησης.

Η απόφαση θα ισχύσει την ίδια μέρα κατά την οποία θα γίνει υποχρεωτική χρήση της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου, για 23 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ντράγκι έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 320 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε σύνολο 3,2 εκατομμυρίων, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι γυρίζουν στα γραφεία τους, για να συνοδεύσουμε τη γενικότερη επιστροφή των πολιτών στην καθημερινότητα, διότι έχουν δικαίωμα να ξαναρχίσουν να ζουν», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα.

Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που το επιθυμούν η εξ αποστάσεως εργασία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τη λήξη, δηλαδή, της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού.

Κατά την χθεσινή ομιλία του, οπότε ανακοίνωσε το νέο οικονομικό και κοινωνικό συμβόλαιο για την τόνωση της οικονομίας τη μετά του κορωνοϊού εποχή, ο Ντράγκι είπε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο της για πλήρη εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η πράσινη κάρτα του εμβολιασμού τίθεται σε ισχύ σε όλους τους χώρους εργασίας σε ολόκληρη την χώρα από τα μέσα Οκτωβρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News