Κόσμος Πέμπτη 22/07/2021, 22:56
ΙΤΑΛΙΑ

Ντράγκι: «Οποιος απευθύνει έκκληση κατά του εμβολιασμού, κάνει έκκληση θανάτου»

Ντράγκι: «Οποιος απευθύνει έκκληση κατά του εμβολιασμού, κάνει έκκληση θανάτου»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε πριν από λίγο στα νέα μέτρα της κυβέρνησής του, σε ό,τι αφορά την χρήση του «πράσινου πάσου» των εμβολιασμένων πολιτών.

«Όποιος απευθύνει εκκλήσεις κατά των εμβολιασμών, απευθύνει έκκληση υπέρ του θανάτου, του δικού του και των άλλων», υπογράμμισε ο Ντράγκι. «Καλώ όλους τους Ιταλούς να εμβολιαστούν αμέσως για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», πρόσθεσε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε, δε, ότι «με το πράσινο πάσο προστατεύονται οι οικονομικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις της χώρας».

Όπως εξήγησε και ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, είναι τρία τα κύρια μέτρα που εγκρίθηκαν σήμερα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021, ενώ για την ενδεχόμενη έγκριση νέων περιορισμών, αλλάζουν τα κριτήρια αναφοράς: δεν θα δίδεται, πλέον, κύριο βάρος στον δείκτη μετάδοσης Rt και στον αριθμό νέων κρουσμάτων, αλλά στο ποσοστό των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.

Μια περιοχή θα μετατρέπεται σε κίτρινη ζώνη αν οι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ ξεπερνούν το 10% της χωρητικότητας και το 15% στο σύνολο των νοσοκομειακών κλινών. Για την κήρυξη πορτοκαλί ζώνης θα απαιτείται, αντίστοιχα, ποσοστό 20% στις ΜΕΘ και 30% στους νοσοκομειακούς θαλάμους και για επιβολή, τέλος, κόκκινης ζώνης, τα νέα ποσοστά που αποφασίστηκαν είναι το 30% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και το 40% σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.

Το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα είναι αναγκαίο για την είσοδο σε γυμναστήρια, παραστάσεις, πισίνες, εκθεσιακά κέντρα, καθώς και σε διαγωνισμούς για προσλήψεις εργαζομένων. Παράλληλα, θα χρειάζεται και για να μπορεί να καθίσει κανείς σε εσωτερικούς χώρους καφέ μπαρ και εστιατορίων. Προς το παρόν, δεν αποφασίστηκε η υποχρεωτική κατοχή του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για την είσοδο σε τραίνα και αεροπλάνα.

Σχετικά, τέλος, με την νέα σχολική χρονιά, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι ο κύριος στόχος είναι να μπορέσουν οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι η κυβέρνησή του δεν γνωρίζει αν θα αποφασιστεί τελικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Έως τώρα, στην Ιταλία έχει εμβολιαστεί το 85% των δασκάλων και καθηγητών.

Πηγή: worldstockmarket

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News