Κόσμος Πέμπτη 16/09/2021, 19:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Υποχρεωτικό το διαβατήριο Covid για όλους τους εργαζόμενους 

Ιταλία: Υποχρεωτικό το διαβατήριο Covid για όλους τους εργαζόμενους 

Η Ιταλία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκές Ένωσης, που καθιστά υποχρεωτικό όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως κλάδου να διαθέτουν διαβατήριο Covid. Η κυβέρνηση Ντράγκι ενέκρινε σήμερα Πέμπτη τα πιο αυστηρά μέτρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με Ιταλό αξιωματούχο με γνώση επί του θέματος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters με τον όρο της ανωνυμίας, καθώς η απόφαση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή στη γείτονα. 

Η ευρύτερη χρήση του διαβατηρίου επονομαζόμενου ως «πράσινο διαβατήριο», έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της δεξιάς, όπως αυτό της Λίγκας του Βορρά εκ των κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Το πράσινο διαβατήριο θα επηρεάσει περί των 18 εκατ. εργαζόμενων στην Ιταλία, οι περισσότεροι εξ αυτών απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα. 

Η υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου, το οποίο απαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή πρόσφατο αρνητικό τεστ πριν την είσοδο στους χώρους εργασίας, σηματοδοτεί μια νίκη για την κυβέρνηση και τον Μάριο Ντράγκι προσωπικά, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό στην Ιταλία, σε περίπτωση που το τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού δεν στεφθεί με επιτυχία. 

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Υγείας, σχεδόν το 75% των Ιταλών που μπορούν να εμβολιασθούν έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ στις ηλικίες 12 με 19 ετών έχει εμβολιασθεί το 46%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News