Κόσμος Κυριακή 19/09/2021, 21:20
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών επιφέρει το «πράσινο πάσο»

Ιταλία: Ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών επιφέρει το «πράσινο πάσο»

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στον ρυθμό των εμβολιασμών έχει επιφέρει η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση του «πράσινου πάσου» στο σύνολο των εργαζομένων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα έχει αυξηθεί κατά 40%, ενώ σε περιοχές του βορρά, όπως η Λομβαρδία και η Εμίλια, ξεπερνάει το 100% 

Η εφαρμογή του «πράσινου πάσου» έχει ήδη καταστεί υποχρεωτική για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ έως τις 15 Οκτωβρίου θα γίνει το ίδιο και για τους αυτοαπασχολούμενους. 

Τι ακριβώς είναι το «πράσινο πάσο»; Επί της ουσίας, είναι κάτι που προσομοιάζει στο ταξιδιωτικό «πράσινο πιστοποιητικό», καθώς για να εργαστείς θα πρέπει είτε να είσαι εμβολιασμένος, είτε να έχεις πιστοποιητικό νόσησης, είτε να έχεις αρνητικό τεστ Covid. 

Όσον αφορά το κόστος των ελέγχων, θα είναι δωρεάν για όσους δεν μπορούν αποδεδειγμένα να εμβολιαστούν και σε πολύ χαμηλά επίπεδα για όλους τους υπόλοιπους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή περίπου το 75% των ενήλικων Ιταλών έχει κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με το συγκεκριμένο ποσοστό να αγγίζει το 80% έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News