Κόσμος Δευτέρα 20/09/2021, 14:35
ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες αφρικανικοί πιγκουίνοι σκοτώθηκαν από σμήνος μελισσών

Στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής

Δεκάδες αφρικανικοί πιγκουίνοι σκοτώθηκαν από σμήνος μελισσών

Τον θάνατο από ένα σμήνος μελισσών βρήκαν συνολικά 63 αφρικανικοί πιγκουίνοι, οι οποίοι θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση. 

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε αποικία των πιγκουίνων στο εθνικό πάρκο Simonstown, πολύ κοντά στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. 

Τα προστατευόμενα ζώα βρέθηκαν νεκρά στις ακτές, έχοντας δεχθεί πολλαπλά τσιμπήματα από μέλισσες. 

Οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου δήλωσαν στο BBC ότι πρόκειται για την πρώτη καταγραφείσα επίθεση μελισσών σε αφρικανικούς πιγκουίνους. 

«Συνήθως οι πιγκουίνοι και οι μέλισσες συνυπάρχουν» τόνισε η βιολόγος Alison Kock. «Οι μέλισσες δεν τσιμπούν, χωρίς να προκληθούν. Πιθανολογούμε ότι μία φωλιά ή μία κυψέλη δέχθηκε επίθεση, προκαλώντας τη μαζική αποχώρηση των μελισσών, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν επιθετικές. Δυστυχώς, το σμήνος συνάντησε την ομάδα των πιγκουίνων στον δρόμο του».  

Τα άτυχα ζώα, όπως διαπιστώθηκε, έφεραν τσιμπήματα περιμετρικά των ματιών τους. Μάλιστα, γύρω από τους πιγκουίνους εντοπίστηκε και ένας αριθμός νεκρών μελισσών. 

Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι είναι είδος προς εξαφάνιση, καθώς ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος με αυξανόμενο ρυθμό (μόλις 25.000 ζευγάρια βρίσκονται ελεύθερα στη φύση). 

Οι εναπομείναντες πληθυσμού ζουν κυρίως σε ακτές και νησιά της Νότιας Αφρικής, της Ναμίμπια και σπανιότερα της Γκαμπόν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News