Κόσμος Παρασκευή 3/09/2021, 08:30
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ν. Υόρκη – Νιου Τζέρζι μετά το πέρασμα της «Άιντα»

Πάνω από 40 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ν. Υόρκη – Νιου Τζέρζι μετά το πέρασμα της «Άιντα»

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις πολιτείες του Νιου Τζέρζι και της Νέας Υόρκης, δίνοντας εντολή ομοσπονδιακές υπηρεσίες να βοηθήσουν τις προσπάθειες των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων καταστροφών που άφησε πίσω της η καταιγίδα Άιντα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκους, ο Αμερικανός πρόεδρος εξουσιοδότησε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων» να «αναλάβουν τον συντονισμό των προσπαθειών ανακούφισης των πληγέντων από την καταστροφή» στις δύο πολιτείες.

Οι πλημμύρες που προκάλεσε η Άιντα, αρχικά κυκλώνας που κατόπιν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 44 ανθρώπους σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν τουλάχιστον 12 θάνατοι. Έντεκα από τα θύματα πιθανόν παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν σε υπόγεια, σε φτωχικές συνοικίες, ενώ η πλούσια συνοικία Γουέστσεστερ καλύφθηκε από λασπόνερα. Στο Νιου Τζέρσι τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως το πέρασμα της «Άιντα» από την Καραϊβική και τις ΗΠΑ αναμένεται να πέσει αρκετά βαρύ στις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας καταγραφής καταστροφών Karen Clark & Co (KCC), το κόστος των ζημιών αναμένεται να φτάσει τα 18 δισ. δολάρια. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS