Κόσμος Παρασκευή 3/09/2021, 07:39
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανούς στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στην επίθεση στην Καμπούλ επισκέφθηκε ο Μπάιντεν

Αμερικανούς στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στην επίθεση στην Καμπούλ επισκέφθηκε ο Μπάιντεν

Nοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματισμένοι Αμερικανοί στρατιωτικοί, επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, τρεις ημέρες μετά την οριστική αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του από το Αφγανιστάν.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία επισκέφθηκαν τραυματισμένους στρατιώτες στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στην οποία δεν διευκρινιζόταν πάντως αν ο Μπάιντεν είδε κατ΄ιδίαν στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την 26η Αυγούστου.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που ειδικεύονται στην κάλυψη στρατιωτικών ζητημάτων, στο συγκεκριμένο στρατιωτικό νοσοκομείο, που δεν απέχει πολύ από την Ουάσιγκτον, έχουν εισαχθεί πάνω από 10 Αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.

Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο ταρμάκ της αεροπορικής βάσης Ντόβερ τις σορούς των 13 Αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του ΙΚΧ, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι.

Συνολικά η τρομοκρατική ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς που προσπαθούσαν να μπουν στο αεροδρόμιο, με την ελπίδα πως θα επιβιβάζονταν σε κάποια πτήση για να φύγουν από τη χώρα και να σωθούν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News