Κόσμος Σάββατο 15/05/2021, 13:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί τραπεζοϋπάλληλοι από κορωνοϊό

Ινδία: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί τραπεζοϋπάλληλοι από κορωνοϊό

Ανεξέλεγκτη παραμένει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία εξακολουθεί να «μετράει» δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως.

Μέχρι στιγμής, από τον θανατηφόρο ιό έχουν μολυνθεί 24 εκατ. άνθρωποι, ενώ έχουν πεθάνει περισσότεροι από 266.200, σε σύνολο 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ασιατική χώρα βιώνει την ταχύτερη εξάπλωση του ιού από το ξέσπασμα της πανδημίας, τον Οκτώβριο του 2019, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στην τοπική μετάλλαξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «πλήγμα» είναι μεγάλο ακόμη και στον τραπεζικό κλάδο, όπου τουλάχιστον 1.000 υπάλληλοι έχουν πεθάνει, ενώ χιλιάδες ακόμη έχουν νοσήσει.

«Έχουμε χάσει περισσότερους από 1.000 συναδέλφους» δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της Ένωσης Τραπεζοϋπαλλήλων της Ινδίας. «Οι υπάλληλοι βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή και ο ιός τους επηρεάζει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γενικευμένο lockdown, οι τράπεζες εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, εξυπηρετώντας τους πελάτες. Σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις, προβλέπεται η λειτουργία με το 50% του εργατικού δυναμικού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News