Κόσμος Τετάρτη 31/03/2021, 15:38
ΚΟΣΜΟΣ

Ποια χώρα έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

Έχει πληθυσμό μικρότερο από την Ελλάδα

Ποια χώρα έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

Νέα εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 καταγράφεται στην Ουγγαρία, η οποία διαθέτει την αρνητική «πρωτιά» σε αναλογία νεκρών ανά πληθυσμό σ’ όλο τον κόσμο.

Η πρόσφατη εκτίναξη, μάλιστα, των περιστατικών, σε συνδυασμό με τον ταχύτατο ρυθμός εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης, ανάγκασαν τις κρατικές αρχές να ενεργοποιήσουν -επιτέλους- αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών διαμορφώθηκε σε 302 το τελευταίο 24ωρο, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Συνολικά, από τις αρχές της πανδημίας, η χώρα της ανατολικής Ευρώπης έχει καταγράψει περισσότερα από 646.000 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων να υπερβαίνει τους 20.400.

Κι αυτό, μάλιστα, ενώ ο πληθυσμός της είναι μικρότερος σε σχέση με την Ελλάδα, μην ξεπερνώντας τα 9,8 εκατ. κατοίκους.

Η κατάσταση είναι εξίσου απογοητευτική και στις υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι 10 από τις συνολικά 11 χώρες με τη χειρότερη αναλογία θανάτων ανά πληθυσμό προέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Οι χώρες αυτές δεν επιβάλλουν περιορισμούς, όπως θα έπρεπε» εξηγεί ο Αλεξάντρου Μόιζε, ερευνητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Ιταλίας. «Κάθε άλλη χώρα θα βρισκόταν σε αντίστοιχη κατάσταση, αν επέτρεπε στον κορωνοϊό να επεκταθεί σε τέτοια επίπεδα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News