Κόσμος Τετάρτη 31/03/2021, 15:23
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Pfizer/BioNTech: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο και στις ηλικίες 12 – 15 ετών

Pfizer/BioNTech: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο και στις ηλικίες 12 – 15 ετών

Τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε έφηβους ηλικίας 12 – 15 ετών, έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα οι Pfizer και BioNTech. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες οι κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 2.260 εφήβους στις ΗΠΑ «έδειξαν αποτελεσματικότητα 100% και την ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων».

Η Pfizer ελπίζει ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλιακιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από την επόμενη σχολική χρονιά. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, η εταιρεία θα ζητήσει την έγκριση της έκτακτης χορήγησής του από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και από αρμόδιες αρχές άλλων χωρών «με την ελπίδα να αρχίσει ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακή ομάδα πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους».

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την ανακοίνωση των δύο εταιρειών. «Πρόκεται για καλά νέα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι σε συνέντευξή της στο CNN. Για «καταπληκτικά νέα» έκανε λόγο και ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Γιούλι Έντελσταϊν εκφράζοντας την πρόθεση της χώρας του να δρομολογήσει τους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης ομάδας μετά από την έγκριση του FDA.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News