Κόσμος Τρίτη 30/03/2021, 15:32
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: «Παγώνει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca για τους κάτω των 60

Εν αναμονή των συστάσεων των ομοσπονδιακών αρχών

Βερολίνο: «Παγώνει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca για τους κάτω των 60

Τους εμβολιασμούς της AstraZeneca για τους ηλικίας κάτω των 60 ετών ανέστειλε το Βερολίνο, επικαλούμενο νέα δεδομένα που υποδηλώνουν δυνητικές αρνητικές παρενέργειες.

Μάλιστα, το απόγευμα θα υπάρξει έκτακτη συνάντηση των τοπικών υγειονομικών αρχών με εκπροσώπους της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακές αρχές της χώρας, μετά την αιφνίδια απόφαση του Βερολίνου, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε επαναξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

«Αναμένουμε τις νέες συστάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε» δήλωσε η Ντιλέκ Καλάτσι, επικεφαλής επιδημιολόγος της γερμανικής πρωτεύουσας, εξηγώντας ότι η απόφαση για «πάγωμα» ελήφθη ως προληπτικό μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε αναστείλει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, απόφαση την οποία άλλαξε πριν από μερικές εβδομάδες, κατόπιν της επιβεβαίωσης της ασφάλειας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Ειδικότερα, μετά από δεκάδες περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένους πολίτες, ο ΕΜΑ συμπέρανε ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των κινδύνων, εξηγώντας ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιες και δεν υπερβαίνουν το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό.

Χθες, στο μεταξύ, σε προσωρινό «πάγωμα» προέβη και ο Καναδάς, ο οποίος ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου για όσους είναι κάτω των 55 ετών, εν αναμονή της ανάλυσης των νέων δεδομένων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News