Κόσμος Τετάρτη 26/04/2023, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αναστολή φυλάκισης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την Elizabeth Holmes

ΗΠΑ: Αναστολή φυλάκισης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την Elizabeth Holmes

Η Elizabeth Holmes κέρδισε μια σύντομη αναστολή από το να εκτίσει την ποινή της, καθώς ένα δικαστήριο εξετάζει τη μακρόχρονη προσπάθειά της να παραμείνει ελεύθερη με εγγύηση, ενώ ασκεί έφεση για την καταδίκη της για απάτη.

Η ιδρύτρια της Theranos Inc. αναμένονταν να ξεκινήσει την Πέμπτη την έκτιση της ποινής της, το Εφετείο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο, όμως, αποφάσισε την αναστολή της φυλάκισής της ώστε να εξετάσει το αίτημά της. Αυτό μπορεί να της εξασφαλίσει περίπου έναν ακόμη μήνα ελευθερίας, αλλά η αποφυγή της φυλάκισης πέραν αυτού φαίνεται απίθανη.

Ο δικαστής του κατώτερου δικαστηρίου που προήδρευσε στη δίκη της Holmes και την καταδίκασε σε 11 1/4 χρόνια φυλάκισης τον περασμένο μήνα απέρριψε το αίτημά της για εγγύηση. Στον πρόεδρο της Theranos, Ramesh «Sunny» Balwani, χορηγήθηκε η ίδια αυτοδίκαιη παύση πριν από την ημερομηνία παράδοσής του στη φυλακή, αλλά το εφετείο απέρριψε τελικά το αίτημά του για εγγύηση, ενώ αμφισβητεί την καταδίκη του. Ο Balwani παρουσιάστηκε στη φυλακή αυτόν τον μήνα για να ξεκινήσει την 13ετή ποινή του.

Η Elizabeth Holmes κάνει έκκληση για αναβολή της φυλάκισης μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της.

Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η Holmes αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια με την έφεσή της, επειδή ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Edward Davila έδωσε στους δικηγόρους της ένα ευρύ περιθώριο να παρουσιάσουν την πλήρη υπεράσπισή της στη δίκη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η κατάρα του Forbes «ξαναχτυπά»: Όσοι κατέληξαν από τα εξώφυλλα και τις λίστες, στη φυλακή

Η βασίλισσα της κακίας φοροδιαφεύγει: «Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους»

Fake it ‘til you make it: Από την κορυφή στη φυλακή για το Νο2 της Theranos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News