Κόσμος Τετάρτη 1/02/2023, 17:45
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

ΗΠΑ: Έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει προγραμματισμένη έρευνα στην εξοχική κατοικία του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνεργάζεται με τις αρχές.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ. Όπως πρόσθεσε, περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Κατά τους New York Times, η έρευνα διενεργείται από το FBI, ενώ εξετάζεται αν ο Τζο Μπάιντεν διέθετε στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Είχαν προηγηθεί έρευνες σε άλλες δύο τοποθεσίες που συνδέονται με τον Τζο Μπάιντεν.

Απόρρητα αρχεία σε σπίτια πολιτικών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζουν ποινικές έρευνες για διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν εντοπιστεί σε ιδιοκτησίες τους. Η πιο πρόσφατη περίπτωση από μία σειρά ερευνών σε πολιτικού ήταν αυτή του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στο σπίτι του οποίου εντοπίσθηκαν απόρρητα έγγραφα.

Ο Πενς και ο Μπάιντεν ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές για τα ευρήματα. Αντιθέτως, το FBI είχε πραγματοποιήσει έφοδο στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου εντόπισε διαβαθμισμένο υλικό, με τις ομοσπονδιακές αρχές να κατηγορούν την ομάδα Τραμπ για απόπειρα παρακώλυσης του έργου τους.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News