Start Ups Δευτέρα 4/10/2021, 14:47
START UPS

J. Bezos: Η πρώτη επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο της ΝΑ Ασίας

J. Bezos: Η πρώτη επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο της ΝΑ Ασίας

Στην πρώτη του επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη διαρκώς διευρυνόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, προέβη ο Τζεφ Μπέζος και μάλιστα αυτή αφορά τοποθέτηση σε startup.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το Bloomberg, ο ιθύνων νους της Amazon συμμετείχε στον γύρο χρηματοδότησης ύψους 87 εκατ. δολαρίων που πραγματοποίησε η startup από την Ινδονησία, Ula, η οποία είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέρει τεχνολογικές λύσεις σε μικρούς λιανεμπόρους. Επί του παρόντος συνεργάζεται με περισσότερα από 70.000 καταστήματα και προσφέρει στους χρήστες πλέον των 6.000 προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Καταγγελίες κατά της Amazon για αθέμιτο ανταγωνισμό

Εκτός της Bezos Expeditions το επενδυτικό ταμείο του Μπέζος, στον γύρο συμμετείχαν επίσης οι Northstar group, AC Ventures και Citius, σε έναν γύρο που ηγήθηκαν οι Prosus Ventures, Tencent και B-Capital, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ula. H startup από πλευράς άντλησης κεφαλαίων παρουσιάζει μια έντονη κινητικότητα τους τελευταίους 15 μήνες, καθώς αυτός είναι ο τρίτος γύρος, μετά από τα 20 εκατ. δολάρια που άντλησε τον περασμένο Ιανουάριο και τα 20 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε επίσης: UBS: Οι «πόρτες» που ανοίγει το ηλεκτρονικό εμπόριο

Με τα αντληθέντα κεφάλαια, η Ula επιδιώκει να μεγαλώσει την πελατειακή της βάση και να δραστηριοποιηθεί σε περισσότερες πόλεις, να διερευνήσει τις προοπτικές για επέκτασή της στο εξωτερικό, να αναπτύξει την υπηρεσία αγοράζει τώρα πληρώνεις αργότερα και επίσης να κατασκευάσει τις δικές της υποδομές που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα και τη μεταφορά εμπορευμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News