Κόσμος Δευτέρα 13/09/2021, 21:03
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καταγγελίες κατά της Amazon για αθέμιτο ανταγωνισμό

ΗΠΑ: Καταγγελίες κατά της Amazon για αθέμιτο ανταγωνισμό

Διεύρυναν τις κατηγορίες έναντι της Amazon οι εισαγγελικές αρχές της Ουάσιγκτον, ενώ η τεχνολογική εταιρεία αντιμετώπιζε ήδη σοβαρότατες κατηγορίες σχετικά με την απαγόρευση των εμπόρων να συνεργάζονται με άλλες πλατφόρμες ή οποιονδήποτε άλλο σε καλύτερη τιμή. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας, εκτός αυτών των τακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού, η Amazon κατηογρείται και για συμφωνίες με τους εμπόριους για διασφάλιση συγκεκριμένου ύψους κερδών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Ουάσινγκτον, η Amazon έχει συμφωνήσει με τους πωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο εάν μειωθεί από την τεχνολογική εταιρεία προκειμένου να ανταγωνιστεί με άλλη ψηφιακή πλατφόρμα, οι έμποροι θα πρέπει να καταβάλλουν τη διαφορά. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα, πρόκειται περί αποθάρρυνσης των εμπόρων που συνεργάζονται με την Amazon να χαμηλώσουν τις τιμές τους, ώστε να ανταγωνιστούν με άλλους εμπόρους.

«Οι πωλητές ορίζουν τις δικές τους τιμές για τα προϊόντα που προσφέρουν μέσω του καταστήματός μας», δήλωσε η Amazon. Η εταιρεία «είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι προσφέρει χαμηλές τιμές σε ευρύτατο φάσμα, και όπως κάθε άλλο κατάστημα έχουμε το δικαίωμα να μην αναδείξουμε τις προσφορές στους πελάτες μας που δεν είναι κοστολογημένες ανταγωνιστικά», συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News