Start Ups Τετάρτη 30/06/2021, 16:27
FINTECH

Kikoff: Μια startup με τη στήριξη του αστέρα του ΝΒΑ Στεφ Κάρι 

Το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη άλλων προϊόντων

Kikoff: Μια startup με τη στήριξη του αστέρα του ΝΒΑ Στεφ Κάρι 

Η Kickoff είναι μια fintech startup, η οποία έχει στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να επανακτήσουν την πιστωτική τους εικόνα, προσφέροντας τους μια πίστωση ύψους 500 δολαρίων, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο για την αγορά σε προϊόντα και υπηρεσίες χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης από το διαδικτυακό της κατάστημα. 

Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έκανε σήμερα Τετάρτη το επίσημο λανσάρισμά της στο ευρύ κοινό, μετά από ένα διάστημα έξι μηνών πιλοτικής λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έτυχε ιδιαίτερης δημοφιλίας από στόμα σε στόμα και μέσω αναζητήσεων στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με η εκ των ιδρυτών και διευθύνουσα σύμβουλο Σύνθια Τσεν, μετρά ήδη χιλιάδες χρήστες. 

Επί του παρόντος έχει αντλήσει 49 εκατ. δολάρια και μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται ο αστέρας του ΝΒΑ Στέφεν Κάρι, η Μελίσα Σμιθ διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας πληρωμών Wex και η Τερέσα Ρέσελ, πρώην επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Οι χρήστες της Kikoff, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πίστωση αυτή για να πραγματοποιούν αγορές από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, στο οποίο κάποιος μπορεί να αγοράσει βιβλία και μαθήματα τα οποία αφορούν τα χρηματοοικονομικά και τα προσωπικά οικονομικά. 

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πίστωση για να κάνουν αγορές από το Kikoff, το οποίο πουλά βιβλία και μαθήματα χρηματοοικονομικών γνώσεων και προσωπικών χρηματοοικονομικών. Τα θέματα εκτείνονται από τον προσωπικό προϋπολογισμό έως την έναρξη μιας επιχείρησης και έχουν τιμή 10 δολάρια έκαστο και μέσω αυτών η startup επιδιώκει να βοηθήσεις τους χρήστες να καταστήσουν τις πληρωμές τους προσιτές και να συγκρατήσουν την πίστωσή τους σε χαμηλά επίπεδα. Η εταιρεία αναφέρει τη δραστηριότητα των πληρωμών σε τρία πιστωτικά γραφεία και με αυτό τον τρόπο οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιστωτικό ιστορικό.

«Σκεφτείτε ότι είναι μια πιστωτική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα κατάστημα», δήλωσε η Σύνθια Τσεν. Όπως τονίζει η εταιρεία της έχει διαφορετική πολιτική από άλλες συναφείς εταιρείες, γιατί δεν χρεώνει τόκους ή πρόστιμα. Τα έσοδά της προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ των τιμών που χρεώνει για τα αντικείμενα στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και της τιμής που πληρώνει γι αυτά. 

Η Τσεν είχε προηγουμένως διατελέσει ως επικεφαλής οικονομικού ρίσκου στη Figure Technologies και κατείχε ανώτερους εκτελεστικούς ρόλους στην Capital One και στην OnDeck. Μεγάλωσε στο Πεκίνο, όπου έβλεπε τους γονείς της να δανείζονται χρήματα για να πραγματοποιούν μεγάλες αγορές και πάντα να εξυπηρετούν το χρέος τους, ωστόσο δεν υπήρχε πιστωτικό σύστημα για να ανταμείψει τη συμπεριφορά τους. Ως φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, κατέβαλε επίμονες προσπάθειες προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της πιστωτική εικόνα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα πρόσφατα αντληθέντα κεφάλαια για να αναπτύξει την τεχνολογία και την ομάδα της, όπως και να εισάγει νέα προϊόντα στην αγορά. Το επόμενο βήμα, όπως σημειώνει η Τσεν, είναι η ανάπτυξη άλλων προϊόντων τα οποία θα βοηθούν τους πελάτες να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται η διάθεση ενός καταθετικού λογαριασμού και μιας χρεωστικής κάρτας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από americanbanker.com
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News