Start Ups Τετάρτη 16/06/2021, 16:00
START UPS

Six Clovers: Λανσάρει αποκεντρωμένο δίκτυο διασυνοριακών συναλλαγών 

Το σύστημα Rapid χρησιμοποιεί ψηφιακά νομίσματα που υπόκεινται σε ρύθμιση

Six Clovers: Λανσάρει αποκεντρωμένο δίκτυο διασυνοριακών συναλλαγών 

Την έναρξη ενός αποκεντρωμένου δικτύου διασυνοριακών συναλλαγών σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε η Six Clovers, ένα δίκτυο που θα επιτρέπει στους καταναλωτές, στους εμπόρους και στις τράπεζες και στις εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών, να πραγματοποιούν συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα. 

Η startup έχει δημιουργηθεί από δύο πρώην στελέχη της Paypal, τους Τζιμ Νγκούεν και Νας Καβιάν και στόχος της είναι «σε αυτή τη νέα εποχή χρηματοδότησης που έχουμε εισέλθει, να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές για τις πληρωμές, οι οποίες θα καλύπτουν τα κενά στη σημερινή διαδικασία διακίνησης των χρημάτων».

Βασισμένο στην τεχνολογία blockchain Algorand, το νέο αποκεντρωμένο Rapid δίκτυο πληρωμών, θα επιτρέψει στους οργανισμούς να ενσωματώσουν και να επιτρέπουν τις πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την αποτελεσματικότητα και την κλίμακα των ψηφιακών νομισμάτων, όπως υπογραμμίζει η startup.

Μόλις ενσωματωθούν στο δίκτυο, οι επιχειρήσεις μπορούν να συνδεθούν στο αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης, ούτως ώστε να διεξάγουν ταχύτερες, φθηνότερες και πιο ασφαλείς διασυνοριακές πληρωμές. Το σύστημα Rapid χρησιμοποιεί ψηφιακά νομίσματα που υπόκεινται σε ρύθμιση όπως το USDC και επιτρέπει την άμεση μεταφορά μεταξύ του αποστολέα και του παραλήπτη.

«Η Six Clovers είναι μια υποδομή πληρωμών επόμενης γενιάς, ο οποία προσφέρει λύσεις σε πολλές από τις σημερινές προκλήσεις στις εγχώριες και τις διασυνοριακές πληρωμές, ενώ ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο ευκαιριών για την ψηφιακή χρηματοδότηση», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της fintech startup, Τζιμ Νγκούεν.

«Εξοπλίζουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους παρόχους πληρωμών και τους εμπόρους με μια blockchain εγγενή υποδομή πληρωμών, για τις ομαλές και ασφαλείς μεταφορές και συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα σε ολόκληρο τον κόσμο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από finextra

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News