Start Ups Πέμπτη 24/06/2021, 19:11
START UPS

Crypto Fund III: Στήριξη στις startups στα κρυπτονομίσματα 

Crypto Fund III: Στήριξη στις startups στα κρυπτονομίσματα 

Το μεγαλύτερο fund με στόχο να στηρίξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων και των startups που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά και στη blockchain τεχνολογία, ανακοινώθηκε σήμερα από το venture capital, Andreessen Horowitz.

Το Crypto Fund III όπως είναι η ονομασία του και με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση δικτύων και ομάδων οι οποίες συμμετέχουν στη νέα αποκεντρωμένη οικονομία. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αυτό το fund θα μας επιτρέψει να ανακαλύψουμε τους ιδρυτές με όραμα για την επόμενη γενιά και να επενδύσουμε στους πιο συναρπαστικούς τομείς των κρυπτονομισμάτων. Επενδύουμε σε όλα τα στάδια, από projects σε πρώτους γύρους χρηματοδότησης, έως σε πλήρως ευρείας κλίμακας ανεπτυγμένα δίκτυα». 

Το Andreessen Horowitz είναι από τους πιο παραγωγικούς επενδυτές στη blockchain τεχνολογία, έχοντας συμμετάσχει σε σωρεία γύρων χρηματοδότησης σε startups στον εν λόγω τομέα. 

Στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται επενδύσεις στην Coinbase, στο ψηφιακό νόμισμα του Facebook το Diem, στην Compound and Maker, μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα με την ανακοίνωση για το Crypto Fund III, το Andreessen Horowitz έκανε γνωστό ότι προσέθεσε πέντε στελέχη στην ομάδα του, όπως τον Μπιλ Χίνμαν, πρώην διευθυντή της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τη Ράσελ Χόροβιτς πρώην επικεφαλής επικοινωνίας σε Twitter, Google και Facebook και τον Τομίκα Τίλεμαν, τον νέο επικεφαλής παγκόσμιας πολιτικής, ο οποίος έχει διατελέσει ως σύμβουλος στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Χίλαρι Κλίντον. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από cointelegraph

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News