Start Ups Δευτέρα 28/06/2021, 16:48
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Jidu: H Baidy, η Geely και το στέλεχος της Cadillac 

H startup επί του παρόντος δεν έχει λανσάρει κάποιο μοντέλο της

Jidu: H Baidy, η Geely και το στέλεχος της Cadillac 

Την πρόσληψη του πρώην στελέχους της Cadillac, Φρανκ Γου, ανακοίνωσε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Jidu, μια κοινοπραξία που έχει προκύψει από τη συνεργασία μεταξύ του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Baidu και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Γου, θα ηγηθεί του στούντιο σχεδιασμού της κινεζικής startup. Στο παρελθόν έχει εργασθεί στην αμερικανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Cadillac, ιδιοκτησίας του ομίλου General Motors, ενώ πριν συμφωνήσει με την Jidu, είχε την ίδια θέση με αυτή που αναλαμβάνει, στην επίσης κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC, με έδρα το Πεκίνο. 

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της Ξια Γιπίνγκ τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο σκοπεύει να επενδύσει 50 δισ. γιουάν (7,7 δισ. δολάρια), για την παραγωγή έξυπνων αυτοκινήτων με βάθος χρόνου τα επόμενα πέντε χρόνια. 

H startup επί του παρόντος δεν έχει λανσάρει κάποιο μοντέλο της, κάτι το οποίο βάσει του σχεδιασμού της αναμένεται να συμβεί κατά το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Για τη Baidu η κοινοπραξία αυτή σηματοδοτεί το άνοιγμά της σε καινούργιες αγορές όπως είναι τα ηλεκτρικά και τα έξυπνα αυτοκίνητα κι ενώ παρατηρείται μια στροφή των τεχνολογικών εταιρειών προς τις εν λόγω αγορές, καθώς η μεγάλη επιτυχία της Tesla έχει ανοίξει «την όρεξη» των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών. 

Υπενθυμίζεται ότι η Apple έχει ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη του δικού της αυτόνομου οχήματος, ενώ η κατασκευάστρια ημιαγωγών Foxconn έχει ανακοινώσει συνεργασίες με startups που αναπτύσσουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ή τέτοιας κατηγορίας οχήματα. 

Στην Jidu κατέχει το 55% της κοινοπραξίας, με το υπόλοιπο 45% να ανήκει στη Geely. Η συνεργασία τους βασίζεται στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Geely, Sustainable Experience Architecture (SEA)

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News