Start Ups Τρίτη 22/06/2021, 14:14
START UPS

Amazon: Επενδύει σε startup τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης 

Η startup με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο

Amazon: Επενδύει σε startup τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης 

Στην αυτόνομη οδήγηση κάνει άνοιγμα η Amazon, καθώς όπως ανέφερε με δημοσίευμά του πρώτο το Bloomberg, έχει παραγγείλει από την Plus 1.000 συστήματα αυτόνομης οδήγησης για φορτηγά, ενώ παράλληλα ζήτησε από την αμερικανική startup την επιλογή να αποκτήσει το 20% του μετοχικού μεριδίου της. 

Βάσει του δημοσιεύματος, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού ηλεκτρονικού εμπορίου έχει το δικαίωμα να αποκτήσει προνομιακές μετοχές της Plus, έναντι του αντιτίμου του 0,46647 του δολαρίου ανά μετοχή, σύμφωνα με κατάθεση στις ρυθμιστικές αρχές. 

Η κατάθεση αυτή έγινε, καθώς η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο, με τη μέθοδο της συγχώνευσης με την Εταιρεία Απόκτησης Ειδικού Σκοπού (SPAC), Hennessy Capital Investment, οπότε για οποιαδήποτε επενδυτική της ενέργεια, οφείλει να ενημερώνει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. 

Βάσει της κατάθεσης που έχει υποβάλει, από την Αρχική της Δημόσια Εγγραφή, η startup έχει στόχο να αντλήσει περί των 500 εκατ. δολαρίων, κεφάλαια τα οποία προορίζει για να επιταχύνει την επέκτασή της, ενώ υπολογίζει η κεφαλαιοποίησή της να αγγίξει τα 3,3 δισ. δολαρία. 

Η αμερικανική startup ήδη συνεργάζεται με την κινεζική εταιρεία παραδόσεων SF Holding, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Plus στα φορτηγά της. Στην Ευρώπη έχει συνεργασία με την κατασκευάστρια φορτηγών Iveco, ενώ εργάζεται με την Cummins, για τη χρήση της τεχνολογίας της σε φορτηγά τα οποία τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο. 

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία τα οχήματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της μπορούν να καλύψουν 1.500 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η μαζική παραγωγή αυτόνομων φορτηγών σε συνεργασία με την κρατική κινεζική FAW Group.

Μέσα στο 2021, έχει δεχθεί επίσης παραγγελίες από Ευρώπη και ΗΠΑ για το σύστημα αυτόματης οδήγησης PlusDrive.

Πρόσφατα προσέλαβε τον Ντένις Μούνεϊ από τη Navistar International και τον Τσακ Τζόζεφ από την Amazon, ούτως ώστε να τη βοηθήσουν να επιταχύνει την παραγωγή και την προώθηση της τεχνολογίας της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News