Start Ups Δευτέρα 28/06/2021, 16:03
START UPS

Pony.ai: Εξετάζει την είσοδό της στη Wall Street 

Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η εγκατάσταση του συστήματός της σε εκατοντάδες οχήματα τον επόμενο χρόνο

Pony.ai: Εξετάζει την είσοδό της στη Wall Street 

Ιδιαίτερη κινητικότητα διακρίνει το τελευταίο διάστημα την κινεζική Pony.ai, καθώς όπως ανέφερε στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλός της startup η οποία αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, εξετάζει να την είσοδό της στο χρηματιστήριο και συγκεκριμένα στη Wall Street. 

Η κινεζική startup μόλις τον προηγούμενο μήνα εξασφάλισε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνια, να διεξάγει δοκιμές με αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, δίχως την παρουσία οδηγού ασφαλείας. Η Pony.ai έγινε η όγδοη εταιρεία που εξασφαλίζει την ειδική άδεια να διεξάγει δοκιμές απουσία ανθρώπινης παρουσίας στην Καλιφόρνια και η τέταρτη κινεζική από τις οκτώ αυτές εταιρείες (οι άλλες τρεις είναι οι AutoX, Baidu και WeRide). 

Τον Μάιο επίσης, η εταιρεία πήρε το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές της κινεζικής πόλης Γκουανζού, προκειμένου να πραγματοποιήσει δοκιμές με αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα τα οποία θα κάνουν μεταφορές εμπορευμάτων. 

Όπως δήλωσε στο Reuters, ο CEO Τζέιμς Πενγκ, η εταιρεία έχει σκοπό τα κεφάλαια που θα αντλήσει να τα επενδύσει στην έρευνα και στην ανάπτυξη, προκειμένου να καταστήσει την τεχνολογία της πιο εμπορεύσιμη. Η Pony.ai δεν κατασκευάζει δικά της οχήματα, αλλά εγκαθιστά την τεχνολογία της σε αυτοκίνητα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. 

Σύμφωνα με τον Πενγκ, στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η εγκατάσταση του συστήματός της σε εκατοντάδες οχήματα τον επόμενο χρόνο, με σκοπό τη διετία 2024/25 να έχει εξοπλίσει δεκάδες χιλιάδες οχήματα με την τεχνολογία της. 

Στα πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, έχει αντλήσει περί του ενός δισ. δολαρίων, με τα 462 εκατ. δολάρια να τα έχει επενδύσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, ενώ η αποτίμησή της στα τέλη του 2020 υπολογιζόταν στα 5,3 δισ. δολαρία. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News