Start Ups Τετάρτη 23/06/2021, 16:44
START UPS

WeRide: Ενισχύει τους δεσμούς της με τη Nissan 

Επί του παρόντος η τεχνολογία της startup είναι επιπέδου 4.

WeRide: Ενισχύει τους δεσμούς της με τη Nissan 

Το ποσό των 310 εκατ. δολαρίων άντλησε η κινεζική startup η οποία αναπτύσσει τεχνολογία για την αυτόνομη οδήγηση, WeRide, φέρνοντας την αποτίμησή της στα 3,3 δισ. δολάρια. Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα εμβαθύνει τη συνεργασία της με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, με στόχο την ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας στην Κίνα.

Επί του παρόντος η τεχνολογία της startup είναι επιπέδου 4, με την οποία το όχημα μπορεί να χειριστεί όλες τις πτυχές της οδήγησης στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Παράλληλα έχει εξασφαλίσει την άδεια να πραγματοποιεί δοκιμές με αυτόνομα οχήματα στους δρόμους του Σαν Χοσέ στην πολιτεία Καλιφόρνια, στη περιοχή που εκτείνεται και η Σίλικον Βάλεϊ, απουσία οδηγού ασφαλείας.
 
Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν τόσο η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, όπως και το κρατικό Ταμείο Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Ο Ασουάνι Γκούπτα, διευθύνων σύμβουλος της Nissan, δήλωσε: «Καθώς η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθορισμού του μέλλοντος στην κινητικότητα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη WeRide για να προσφέρουμε ακόμη πιο καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες, για να εμπλουτίσουμε τη ζωή των ανθρώπων στην Κίνα».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τεχνολογικές εταιρείες επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην αυτόνομη οδήγηση, με στόχο να πρωτοστατήσουν σε αυτό που πολλοί θεωρούν το μέλλον της κινητικότητας.

Στη Γκουάνγκτζου, όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων της Covid 19 τις τελευταίες εβδομάδες, η WeRide μαζί με άλλες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της Pony.ai η οποία έχει τη στήριξη της Toyota, παραδίδουν προϊόντα πρώτης ανάγκης σε κατοίκους στις κλειστές κοινότητες, χρησιμοποιώντας αυτοκινούμενα οχήματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News