Start Ups Κυριακή 6/06/2021, 14:41
START UPS

H νέα unicorn startup της Ευρώπης προέρχεται από τη Νορβηγία

Τα έσοδα της Oda άγγιξαν τα 2 δισ. κορώνες πέρυσι

H νέα unicorn startup της Ευρώπης προέρχεται από τη Νορβηγία

Η Oda από τη Νορβηγία, με αντικείμενο τη λιανική διαδικτυακή πώληση ειδών παντοπωλείων, έγινε η νέα unicorn της Ευρώπης, φθάνοντας η αποτίμησή της στις 10,2 δισ. νορβηγικές κορώνες (1,2 δισ. δολάρια), όπως δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv, ο διευθύνων σύμβουλος της startup, Καρλ Μούνθε-Κάας.

Σύμφωνα με τον Καρλ Μούνθε-Κάας, ένας μεγάλος επενδυτής αγόρασε μετοχές συνολικού ύψους περίπου 40 εκατ. νορβηγικών κορωνών από μικρότερους επενδυτές στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδος, δίχως όμως να κατονομάσει τον επενδυτή ή να διευκρινίσει αν πρόκειται για ιδιώτη ή θεσμικό επενδυτή. 

Μετά την τελευταία συναλλαγή η αποτίμηση της startup έχει αυξηθεί κατά 36%, σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων, όταν και πραγματοποίησε γύρο χρηματοδότησης ύψους 223 εκατ. ευρώ, σε έναν γύρο στον οποίο συμμετείχε και το Vision Fund 2 του ιαπωνικού ομίλου SoftBank. Η Carnegie λειτούργησε ως σύμβουλος της εταιρείας και στις δύο διαδικασίες.

Τα έσοδα της Oda άγγιξαν τα 2 δισ. κορώνες πέρυσι, με τα λειτουργικά κέρδη να υποχωρούν κατά 3%, όπως σημείωσε ο CEO της startup.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS