Start Ups Σάββατο 5/06/2021, 22:41
START UPS

Square: Επενδύει σε μονάδα εξόρυξης Bitcoin με ηλιακή ενέργεια

Τη Square την διακρίνει μεγάλη κινητικότητα

Square: Επενδύει σε μονάδα εξόρυξης Bitcoin με ηλιακή ενέργεια

Το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων θα επενδύσει η startup χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ψηφιακών πληρωμών Square, για να δημιουργήσει σε συνεργασία με τη Blockstream Mining, μια μονάδα εξόρυξης Bitcoin, η οποία θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια. Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί σε εγκαταστάσεις της εταιρείας παροχής τεχνολογίας blockchain, στις ΗΠΑ.

Το εγχείρημα αυτό «θα είναι μια απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει εξόρυξη Bitcoin με 100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ευρεία κλίμακα», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Blockstream. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι οι πληροφορίες για το λειτουργικό κόστος και την απόδοση της επένδυσης θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

«Έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε την περαιτέρω υιοθέτηση και αποδοτικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο οικοσύστημα του Bitcoin, γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με τη Blockstream για να ξεκινήσουμε ένα έργο εξόρυξης με ανανεώσιμης ενέργεια ανοιχτού κώδικα ως μέρος του Bitcoin Clean Energy», ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter η Square.

Στο μεταξύ τη Square την διακρίνει μεγάλη κινητικότητα, καθώς ο ιδρυτής και επικεφαλής της Τζακ Ντόρσεϊ, επίσης ιδρυτής και επικεφαλής του Twitter, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η εταιρεία εξετάζει την κατασκευή ενός ψηφιακού πορτοφολιού για ψηφιακά νομίσματα, το οποίο όμως θα είναι hardware θα αποθηκεύει τα νομίσματα, όμως δεν θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

«Αν το κάνουμε, θα το κατασκευάσουμε εντελώς ανοιχτό, από το λογισμικό έως τον σχεδιασμό των υλικών και σε συνεργασία με την κοινότητα (των ψηφιακών νομισμάτων)», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Ντόρσεϊ. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε αυτήν τη σκέψη με τον σωστό τρόπο: κοινοποιώντας μερικές από τις κατευθυντήριες αρχές μας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News