Start Ups Παρασκευή 4/06/2021, 19:14
START UPS

Εβδομάδα ρεκόρ στη Γερμανία για επενδύσεις σε startups 

Η Flink έχει γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Εβδομάδα ρεκόρ στη Γερμανία για επενδύσεις σε startups 

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης από τον οποίο άντλησε 240 εκατ. δολάρια, προχώρησε η γερμανική startup που προσφέρει παράδοσης ειδών παντοπωλείου, έξι μήνες μόλις μετά την ίδρυσή της. Η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο, στο σύντομο αυτό διάστημα που βρίσκεται «εν ζωή» δείχνει διάθεση να καταξιωθεί στην αγορά που δραστηριοποιείται, καθώς παράλληλα ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe, μια εκ των μεγαλυτέρων στη Γερμανία.

Ο γύρος χρηματοδότησης της Flink ολοκληρώνει μια εβδομάδα ρεκόρ επενδύσεων σε γερμανικές startups, με την εταιρεία λογισμικού Celonis να αντλεί 1 δισ. δολάρια και την διαδικτυακή ασφαλιστική εταιρεία στο διαδίκτυο Wefox και την εφαρμογή μεταφορών Flixbus να αντλούν η καθεμία από 650 εκατ. δολάρια.

Η Flink μαζί με άλλες startups όπως οι Gorillas, Getir και Weezy, είναι από τις εταιρείες που έχουν γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσφέροντας παραδόσεις σε είδη παντοπωλείου μέσα σε λίγα λεπτά αφότου έχει γίνει η παραγγελία μέσω της εφαρμογής για smartphones. 

Στον Α΄ γύρο χρηματοδότησης, συμμετείχαν η Prosus, το fund από το Σαν Φρανσίσκο BOND και το Mubadala Capital, το οποίο αποτελεί μέρος του ταμείου κρατικής περιουσίας του Αμπού Ντάμπι.

Η Flink δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει περισσότερους από 50 τοπικούς κόμβους κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες λειτουργίας της και προτίθεται να ανοίγει ένα νέο κόμβο κάθε δύο ημέρες, ενώ όπως υποστηρίζει μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερους από 3 εκατ. πελάτες.

«Η αύξηση των παραγγελιών που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες ήταν εκρηκτική και το αποδίδουμε αυτό στην εξαιρετική εξυπηρέτηση που παρέχουμε στους πελάτες μας», δήλωσε ο ιδρυτής της startup, Όλιβερ Μέρκελ. 

Με τη Delivery Hero εκ των ηγέτιδων στην εν λόγω αγορά παγκοσμίως να ανακοινώνει την επιστροφή της στη γερμανική εγχώρια αγορά, η προσοχή για τη Flink εστιάζεται στο κατά πόσον η αυτόνομη λειτουργία ή η συνεργασία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα είναι η καλύτερη στρατηγική. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News