Start Ups Πέμπτη 3/06/2021, 20:01
START UPS

Τoyota: Rebranding στον επενδυτικό βραχίονα για την καινοτομία 

«Πιστεύουμε ότι θα επέλθει μια τεραστίου εύρους επαναστατική καινοτομία ειδικότερα όσον αφορά τις startups»

Τoyota: Rebranding στον επενδυτικό βραχίονα για την καινοτομία 

Σε rebranding του εταιρικού της επενδυτικού βραχίονα προχώρησε ο όμιλος Toyota, προσθέτοντας παράλληλα δύο νεο-ιδρυόμενα funds, το ένα εκ των οποίων επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε startups οι οποίες αναπτύσσουν λύσεις που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή και συμβάλλουν στην απο-ανθρακοποίηση. 

Το fund Toyota Ventures (μέχρι πρότινος Toyota AI Ventures), με την προσθήκη του  Frontier Fund και του Climate Fund και τα δύο με ενεργητικό 150 εκατ. δολαρίων, θα έχει πλέον υπό τη διαχείρισή του περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας, το Frontier Fund θα συνεχίζει να επενδύει σε κλάδους όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα αυτοματοποιημένα οχήματα, στο cloud computing και στη ρομποτική, ενώ στα σχέδια του είναι να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές του, μικρές πόλεις, την ψηφιακή υγεία, τον κλάδο fintech, τα υλικά και την ενέργεια. 

Από τη μεριά του το Climate Fund θα επικεντρωθεί στις τεχνολογίες και στις startups οι οποίες δραστηριοποιούνται στην επιτάχυνση της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα. 

«Πιστεύουμε ότι θα επέλθει μια τεραστίου εύρους επαναστατική καινοτομία σε αυτούς τους κλάδους, ειδικότερα όσον αφορά τις startups», αναφέρει ο Τζιμ Άντλερ, επικεφαλής και ιδρυτής του Toyota Ventures. «Η Toyota θέλει να αφουγρασθεί τη startup κοινότητα, όπου οι εταιρείες έχουν τους ίδιους στόχους με της εταιρείας, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και την ουδετερότητα αναφορικά με τον άνθρακα», συμπληρώνει. 

Από την ίδρυσή του το 2017 ο επενδυτικός βραχίονας της ιαπωνικής εταιρείας έχει επενδύσει σε σχεδόν 40 startups σε μια πλειάδα κλάδων, από ηλεκτρικά scooters έως αυτοοδηγούμενα οχήματα, ενώ επίσης έχει επενδύσει από κοινού με τους αντίστοιχους επενδυτικούς βραχίονες, των BMW, Hyundai, Airbus και Intel.

Η Toyota διαθέτει επίσης έναν πιο καινούργιο επενδυτικό βραχίονα με την ονομασία Woven Capital, ο οποίος συνεργάζεται με το Woven Planet σε μελλοντικές στρατηγικές και επενδύσεις που αφορούν τις μετακινήσεις. 

Όπως σημείωσε ο Άντλερ το Toyota Ventures θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται σε επενδύσεις στα πρώιμα στάδια εταιρειών, ενώ το Woven Capital θα στοχεύσει σε πιο καθιερωμένες εταιρείες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News