Start Ups Δευτέρα 1/03/2021, 20:30
START UPS

 Η Walmart «έκλεψε» δύο στελέχη της Goldman Sachs για τη δική της fintech startup

 Η Walmart «έκλεψε» δύο στελέχη της Goldman Sachs για τη δική της fintech startup

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Walmart, πήρε με «μεταγραφή», δύο στελέχη της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, προκειμένου να επανδρώσει την fintech start-up της, η οποία βρίσκεται ακόμη στα σκαριά. 

Την κίνηση αυτή που προκάλεσε αίσθηση στους τραπεζικούς κύκλους στις ΗΠΑ και όχι μόνο, αποκάλυψε πρώτο το Bloomberg.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της θυγατρικής της Goldman Sachs, Marcus, η οποία είναι επικεντρωμένη στην λιανική τραπεζική και έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες του τον Ντέιβιντ Σταρκ, να στέλεχος που είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνεργασία της αμερικανικής τράπεζας με την Apple για την κυκλοφορία πιστωτικής κάρτας από τη δεύτερη.   

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Walmart ανακοίνωσε σχέδια για την δημιουργία μιας εταιρείας fintech, η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πελάτες και εργαζόμενούς της. Στο πλαίσιο αυτό ένωσε τις δυνάμεις της με το venture capital, Ribbit Capital, ωστόσο στο καινούργιο σχήμα ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου θα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου θα μετέχουν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής οικονομικών. 

Η Walmart διαθέτει ήδη μια προπληρωμένη κάρτα στους πελάτες της, ενώ προσφέρεται και σαν εναλλακτική σε καταναλωτές με κακή πιστωτική εικόνα, καθώς δεν απαιτεί εισοδηματικά κριτήρια για την έκδοσή της. 
Με την fintech start-up, επιθυμεί να εισχωρήσει περισσότερο στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και η τεράστια πελατειακή της βάση, της προσφέρει τα εχέγγυα για να πετύχει σε έναν διαφορετικό κλάδο από αυτόν που δραστηριοποιείται. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNBC

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News