Start Ups Δευτέρα 8/03/2021, 21:14
START UPS

Η Porsche επενδύει 70 εκατ. ευρώ σε startup της Κροατίας

Η Porsche επενδύει 70 εκατ. ευρώ σε startup της Κροατίας

Την επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ στην κροατική Rimac Automobili, ανακοίνωσε η Porsche, μια επένδυση η οποία θα αυξήσει το μερίδιο της γερμανικής κατασκευάστριας πολυτελών σπορ αυτοκινήτων από το 15,5% στο 24%. 

Ποια είναι η Rimac για την οποία μια εταιρεία όπως η Porsche μεγαλώνει το ποσοστό της στη μετοχική σύνθεσή της και μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δίχως να ασκεί επιρροή στον έλεγχο της εταιρείας;

Η startup από την Κροατία ιδρύθηκε το 2009 και αντικείμενό της είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η κατασκευή ηλεκτρικών supercars έως 2.000 ίππους και με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα την ώρα. Η εταιρεία επίσης προμηθεύει με τεχνολογία και διάφορα συστήματα, αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Porsche, Λουτζ Μέσκε, «η Rimac έχει χαράξει πορεία να κατασθεί ένας παγκόσμιας κλάσης προμηθευτής για την Porsche και άλλες πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Porsche έχει ήδη κάνει τις πρώτες της παραγγελίες στη Rimac για την ανάπτυξη υψηλά καινοτόμων πρότυπων υλικών και εξαρτημάτων».

Από τη μεριά του ο ιδρυτής της startup Μέιτ Ρίματς, ανέφερε ότι «η Porsche είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μας από το 2018 και αποτελεί πάντα μεγάλο προνόμιο να έχουμε μια από τις πιο εμβληματικές εταιρείες σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο, στην εταιρεία μας».  

Η Porsche εισήλθε στη Rimac αποκτώντας το 10% των μετοχών της τον Ιούνιο του 2018, ενώ ένα χρόνο αργότερα αύξησε το ποσοστό της στο 15,5%, για να φθάσει μετά την τελευταία επένδυσή της στο 24%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, ContentEngine

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News