Start Ups Πέμπτη 25/02/2021, 15:19
START UPS

Η start-up που προσφέρει προνόμια σε εργαζόμενους όπως Netflix και Airbnb

Η start-up που προσφέρει προνόμια σε εργαζόμενους όπως Netflix και Airbnb

Είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο οι εταιρείες να παρέχουν προνόμια στους εργαζόμενούς τους, τα οποία κυμαίνονται από αυτοκίνητα και έξοδα μετακίνησης, έως δωρεάν γεύματα και συνδρομές σε γυμναστήρια.

Αυτά τα προνόμια είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενα από τους υπαλλήλους καθώς εν μέρει περιορίζει τα έξοδά τους, ενώ για τις εταιρείες λειτουργεί και ως θέλγητρο προκειμένου να προσελκύσουν νέους εργαζόμενους. 
Αυτά όλα μέχρι να κάνει την εμφάνισή του η πανδημία του κορωνοϊού. Τον τελευταίο χρόνο παροχές όπως έξοδα μετακίνησης ή για ραντεβού με πελάτες και συνεργάτες, ακούγονται σαν κάτι από μια άλλη εποχή, πόσο μάλλον μια συνδρομή σε γυμναστήριο. 

Ο εγκλεισμός και η εργασία από το σπίτι σχεδόν μηδένισε κάποιες δραστηριότητες, ωστόσο ανέδειξε κάποιες άλλες ανάγκες και συνήθειες. 

Υπό το πλαίσιο αυτό η αμερικανική start-up, Fringe, ήρθε να προσφέρει στις εταιρείες έναν εναλλακτικό τρόπο για παροχή προνομίων στους εργαζόμενους. 

Συγκεκριμένα οι χρήστες της εφαρμογής της μπορούν να απολαμβάνουν έναντι κάποιου αντιτίμου υπηρεσίες από εταιρείες που εν μέσω της πανδημίας έγιναν έως και πρώτης ανάγκης, όπως το Netflix, το Spotify, η Uber Eats και ούτω καθεξής, υπηρεσίες οι οποίες απαιτούν από τους χρήστες μηνιαία συνδρομή. 

Η Fringe λοιπόν πήγε ένα βήμα πιο μπροστά και προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις έναντι ενός αντιτίμου, κάθε εργαζόμενος να απολαμβάνει τις υπηρεσίες που επιθυμεί. 

Το αντίτιμο που καταβάλλουν οι εταιρείες μετατρέπεται σε μονάδες με κάθε υπηρεσία να έχει κάποιο κόστος σε μονάδες. 

Στις ΗΠΑ η start-up συνεργάζεται με 135 εταιρείες, από συνδρομητικές υπηρεσίες συνεχούς ροής βίντεο και μουσικής, έως εικονικά προγράμματα εκγύμνασης και εβδομαδιαία μενού και παραδόσεις γευμάτων. 

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2019 -πριν εμφανισθεί η πανδημία- και ολοκλήρωσε τη χρονιά με 12 συνεργασίες με μόλις 200 εργαζόμενους στις συνεργαζόμενες εταιρείες. 

Στα τέλη του 2020 οι επιχειρήσεις ήταν περισσότερες από 70, με συνολικά περισσότερους από 12.000 απασχολούμενους. 

Σημειωτέον ότι στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις βρίσκεται και η μεγαλύτερη εταιρεία διαμοιρασμού φιλοξενίας Airbnb. Ευλόγως μπορεί να προκύψει το ερώτημα την εν λόγω υπηρεσία ποιος θα την επιλέξει εν μέσω της πανδημίας, για το οποίο η απάντηση είναι εύκολη: η εργασία από το σπίτι δεν επιβάλλει περιορισμούς από ποιο σπίτι, ποια πόλη ή ποια χώρα πρέπει να διεκπεραιώνεται.

moneyreview.gr με πληροφορίες από techcrunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News